Ο
ΧΩΡΟΣ ΜΟΥ

Ακόμα και πριν να φτιάξω τον δικό μου πλήρως εξοπλισμένο επαγγελματικό χώρο,  η φιλοσοφία μου ήταν η ίδια: προσωπική εκγύμναση, αποκλειστικά με ένα άτομο, εξειδικευμένη παρακολούθηση και επαγγελματισμός, για την επίτευξη προόδου και εξέλιξης του ασκούμενου.

Πριν να καταφέρω να φτιάξω ένα χώρο όπως τον ονειρευόμουν, πέρασα κι εγώ από πολυσύχναστα γυμναστήρια, είτε για τις προπονήσεις μου, είτε με κάποια μαθήματα μου. Πράγματι, λόγω και του όγκου των επισκεπτών, παρατηρούσα πως ήταν δύσκολο έως αδύνατον να τηρηθεί η υγιεινή και η καθαριότητα, συχνά υπέφερα από τη δυσοσμία και σπάνια αερίζονταν σωστά οι χώροι.

Όταν έψαχνα να βρω το χώρο που θέλω να εγκατασταθώ, πρώτα κοιτούσα να είναι φωτεινός, ευάερος και άνετος, ακόμα και αν έχω 1 άτομο ανά ώρα, βάσει προγράμματος. Πράγματι λοιπόν, βρήκα αυτό που ήθελα, έβαλα το γούστο μου, τον καλύτερο εξοπλισμό, ατομικά αποδυτήρια  και δεν άλλαξα σε τίποτα την νοοτροπία μου. Η καθαριότητα και η υγιεινή είναι εξαρχής προτεραιότητά μου.

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΓΩ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ONE TO ONE;

Μπορώ να σας αναφέρω 5 βασικούς λόγους που επιλέγω εντελώς ατομική προπόνηση:

  1. Αφοσιώνομαι αποκλειστικά σε έναν ασκούμενο. Σκέφτομαι δηλαδή για ένα άτομο, πώς θα βάλω τα κιλά στη συγκεκριμένη άσκηση που κάνουμε, πόσα σετ θα ακολουθήσουν, αν θα κάνω κάποια παραλλαγή.
    Έχω γραμμένο το πρόγραμμα εκγύμνασης μας, αλλά εκείνη την ώρα της προπόνησης πρέπει να αποφασίσω τι ακριβώς θα κάνω. Αυτό είναι και ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του personal training. Χρειάζεται ησυχία και focus.
    Πολλές φορές κάνω σε ζευγάρια, καθώς ο χώρος μου είναι έτσι διαμορφωμένος και εξοπλισμένος, που το υποστηρίζει αυτό. Ωστόσο προτιμώ το one to one, είμαι προσηλωμένος στο πρόγραμμα που κάνουμε και τον ατομικό στόχο του ασκούμενου.
  2. Ο ασκούμενος μου είναι πιο ήρεμος και συγκεντρωμένος στο προπονητικό μας πλάνο. Είναι τεράστια η διαφορά όταν δεν έχεις άλλα άτομα δίπλα σου να εκτελούν παράλληλα με εσένα. Ειδικά όσον αφορά την τεχνική, μπορώ πολύ ευκολότερα να τη διδάξω σε ήσυχο περιβάλλον και ο ασκούμενος να την κατανοήσει.
  3. Το one to one δημιουργεί ένα ξεχωριστό περιβάλλον για τον κάθε ασκούμενο. Άλλος θέλει δυνατή μουσική, άλλος θέλει απαλή μουσική, άλλος απόλυτη ησυχία. Στο one to one νιώθει πιο άνετα ο ασκούμενος μου.
  4. Υπάρχουν άτομα που δεν θέλουν να τους κοιτάνε οι άλλοι όταν προπονούνται. Είναι μία ιδιαίτερη κατηγορία που τη σέβομαι και επιβάλλεται να προσφέρω μία τέτοια παροχή όταν μιλάμε για προσωπική εκγύμναση.
  5. Μπορώ να εφαρμόζω περισσότερα προπονητικά συστήματα όταν γυμνάζω ένα άτομο. Το προπονητικό μου κομμάτι έχει τεράστια διαφορά σε αυτά που μπορώ να κάνω. Βλέπεις λάθη, σημεία που θες να βελτιώσεις και το προσαρμόζεις αναλόγως.

✔️Είμαι αρκετά ευαίσθητος με το επάγγελμα μου και το αποτέλεσμα που θέλω να έχει ο ασκούμενος μου. Γυμνάζομαι αρκετά χρόνια και γνωρίζω ακριβώς  τις γυμναστηριακές συνθήκες που απαιτούνται προκειμένου να πάρω το 100% της προπόνησης.

Loading...